1 май 2013 г.

Бюлетина 15: "ГЕРБ"

http://www.gerb.bg/

"Имаме воля" - за какво? За да признаете грешките си или за да продължите да съсипвате държавата? Каква воля имате, щом дори не можете да завършите едно изречение?

На страницата на партията, под категория "Становища и позиции" очаквах да открия зад какво стои партията и какви са намеренията им за бъдещето. Вместо това открих многобройни кратки статии, които се заяждат с медиите и държавните институции.

Под "Програми" можете да откриете най-важния документ, а именно "Антикризисна програма на ПП ГЕРБ", в която е записано следното (цитирам):

Данните на БНБ за 2009 г. сочат проблеми със следните макроикономически индикатори:
  • Увеличаваща се безработица
  • Намаляващ с бързи темпове износ
  • Намаление на преките чуждестранни инвестиции
  • Тревожно високо равнище на брутния външен дълг
  • Значителен спад в промишленото производство
  • Сериозно забавяне в ръста на кредитиране
  • Ниска производителност

От 2009 досега са изминали 4 години, през които те не са се справили с нито един от изброените проблеми и няма един човек, който да не е забелязал все по-лошите икономически условия в страната.

Това са четири години, през които избирателите на ГЕРБ имаха време да помислят дали избора им беше правилен. Защото импулсивното гласуване за лидери, въз основна на физическата им сила, говори за електорат, който е с умствените възможности на сънародниците си от 681 година.

Днес, преди да изберете за кого да гласувате, искам да си зададете един сложен въпрос, с лесен отговор - възможно ли човек, залагащ на силната физика, бодигард на комунистически лидер, шампион по джудо, отявлен полицай, собственик на фирма за охрана, да е просветен в сферите на икономиката, правосъдието, законодателството и като цяло - да има нормална психология, предвид престъпните среди, на които е бил изложен през годините?

Нима за него деня не е 24 часа, също както и за другите хора - или говорим за гений на физкултурата и интелекта? Ако е така, защо геният не ни изведе от кризата, за която е знаел още през 2009 година, а успя да построи - половинчато - няколко магистрали и градинки, които представляваха кулминацията на неговата политическа кариера?

Мислете добре, защото вашият глас е от значение. Образованите хора гласуват за партии с ясни позиции, които да ги представляват в парламента. Овцете гласуват за силен пъдар, който да ги пази от вълците.

Обобщение: Партия, която цели да вкара лидера си в парламента, чрез популизъм. Доказано неефективна политическа формация. Субективна оценка: 2/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

8 коментара:

  1. Никой да не гласува за тези крадци

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще влязат в парламента, но дано не са управляваща партия.

      Изтриване
    2. Яж ми хия ;]

      Изтриване
    3. Само по речника можеш да познаеш симпатизантите на ГЕРБ.

      Изтриване
  2. Е, дано тогава да коалиция БСП-ДПС! Боже, колко мъка има във вас...боже!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предвид факта, че не е оценена високо (6/10, а има с други с повече точки), очевидно автора не смята, че това е подходяща партия също. Мъката, ще е ако вие гласувате за ГЕРБ.

      Изтриване
  3. Само празноглавци без капка мозък могат да гласуват за тези бандити, които съсипаха България.

    ОтговорИзтриване