8 май 2013 г.

Бюлетина 30: "Българската левица"


http://www.levicata.org

Още една партия, която няма ясна платформа. Предвид името и свободното използване на червен цвят, става ясно, че говорим за крайно лява политическа формация.

Обобщение: Ако все още чувствате топлина при спомените за славното комунистическо минало и желаете да станете един от шестте хиляди нейни членове, които мечтаят за руския автопром и портокалите по нова година, това е вашия избор! Субективна оценка: 1/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

3 коментара:

  1. Много неосведомено и повърхностно тълкуване

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, аз съм автора - моля споделете програмата на партията за 2013-2017 година и ще я прегледам обстойно. Ще бъда много благодарен, ако публикувате осведоменото си мнение, което да послужи на други читатели.

      Ако това е програмата (http://www.levicata.org/bg/about/), то тя дава само празни обещания, тъй като не са посочени начините за постигането им.

      Например на обещанията за "безплатно здравеопазване" и "достойно заплащане на труда, спокойни старини за пенионерите" може да повярват много гласоподаватели, но всички знаем, че с настоящия бюджет това е невъзможно (както и с бюджета на повечето европейски страни, в тази връзка). А всяка партия, която изкуствено залага размера на заплащането (БКП, БСП, ГЕРБ), без да се съобразява с пазарната реалност, довежда малкия бизнес до фалит, тъй като не може да покрива все повече увеличаващите се разходи за работна ръка.

      Изтриване
  2. Понеже стана дума за здравеопазване вашето мнение издава крайна неосведоменост.Сегашният модел на здравеопазването в България се казва Бисмарк и е най-скъпият и най-неефективен модел. На първо време той може донякъде да се подобри , но истинската алтернатива е модела Семашко, който е най-ефтин и със сегашните пари, заделяни за здравеопазване може да се постигне качествен скок в тази област.Ако искате да се информирате за истинските леви идеи както в тази, така и в други области Ви препоръчвам групата https://www.facebook.com/groups/216455505165016/

    ОтговорИзтриване