10 май 2013 г.

Бюлетина 45: "Съюз на комунистите в България"

 

http://komunistibg.wordpress.com/

Докато разглеждах страницата на партията седях с блажена усмивка и се радвах на отдадеността на тези - предполагам млади - идеалисти, които все още се опитват да прокарат комунистическото си мислене в една предимно капиталистическа среда.

Повечето хора приемат комунистите за минало, за което дори и не искат да си спомнят. Но според много политолози и философи, комунизма е бъдещето - само на една стъпка преди идеалната форма на общество - утопията.

Програмата на партията е подредена под формата на извършени престъпления от управляващите, досега:
  • Първо престъпление. Разгром и съзнателно унищожение на българската индустрия и земеделие. Националното богатство, създавано десетиления от поколения българи бе унищожено по съвет на наши и чужди „консултанти”, като ненужно и неотговарящо на „модерният свят”. На негово място не бе създадено нищо.
  • Второ престъпление. Ликвидиране на уникалните социални завоевания на българския народ:
-напълно безплатно и достъпно здравеопазване;
-напълно безплатно и досттъпно образование;
-пълна трудова заетост;
-ниски цени на стоки и услуги, жилищни наеми, ток, вода и отопление, телефон и транспорт;
-гарантиран отдих, осигурена пенсия, гарантирана сигурност за хората от „третата възраст”.
Искам да припомня огромната роля на Русия и евтините й ресурси, както и боя на милиционерите в посока на всеки лентяйстващ. Тоест, тук говорим за ситуация, която няма да се повтори, дори днес да станем руска република. А висше образование получаваха само тези, които не бяха в списъците.
  • Трето престъпление. Извършиха се серия от удари срещу националната култура, образование, църква, семейство. Изчезнаха общочовешките ценности – доброта, съвест, състрадание, безкористност… Лихварят, търговецът, комисионерът „оценяват” духовния продукт, те казват кое е „добро” или „лошо”.
  • Четвърто престъпление. Българската държава бе разгромена без война. Върху развалините на тази държава се роди безвластие. Днес ние нямаме легитимна собственост, върху която да се изгради представителна политическа власт и правозащитни органи. Всеки ден научаваме за криминалните корени на българския преход – сделки за десетки и стотици милиони евро и долари, водещи технологични предприятия и отрасли, банкови, природни и туристически активи, контролни пакети и акции, преминаха в частни ръце и никой не може да обясни – с какви пари, как са спечелени, каква е ползата за страната и народа. Как така децата, чийто бащи брутално национализираха, днес приватизираха националното богатство – една крещяща историческа неправда. 
Комунистите, предадени от децата на комунистите - тук усмивката ми се разтегна до ушите и зачаках обещанията.
А обещанията са за ревизия на прехода, 50% национализиране на всички производствени отрасли, възстановяване на земеделието, призив към Църквата да се бори, а не да освещава имотите на корумпираните бизнесмени, отнемане на собствеността и осигурителните права, придобити по време на работа, на корумпираните държавни служители, както и криминализиране на всякакви анти-държавни дейности в сферите на законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

И тук усмивката ми изчезна, защото си спомних какво беше едно време, когато всички живееха в добре уреден затвор.

Обобщение: Наистина лява партия, която може гордо да носи името си. Ако получи парламентарно представителство, очаквам подмолни комунистически саботажи и драматични речи пред капиталистическата паплач. Оценка: 2/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар