10 май 2013 г.

Бюлетина 43: "Новото време"


http://novotovreme.bg/

Партия от "млади и гневни професионалисти, сред които Тончо Токмакчиев, Мирослав Севлиевски, Жоро Торнев, Емил Кошлуков, Камен Воденичаров, Дони, Стелиян Стойчев, Красен Кралев".

Не съм сигурен, как група актьори и телевизионни водещи са по-добри от човек с лопата и петел, нито как ще оправят България с обещания за гражданско участие в управлението - което вече многократно изтъкнах като грешен модел, който оскъпява и затруднява дейността на правителството и изземва функциите на парламента и президента, т.е. това е популитско обещание, с което се стремят към гласовете на протестиращите и техните симпатизанти.

В платформата им не виждам стъпки за постигане на определените цели, нито подробно обяснение за това как същите тези цели ще отговорят на актуалните проблеми, пред които е изправено българското общество. Не разбирам как "демократизирането на информацията", "защитата на авторитета на Българската църква" и "новата политика за българите в чужбина" ще се превърнат в по-голямо производство на български продукти и техния износ, повече работни места, работеща здравна и независима съдебна система.


Обобщение: Партия на идеалисти, без ясни практически идеи и цели, които да отговорят на настоящите икономически проблеми. Субективна оценка: 4/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар