6 май 2013 г.

Бюлетина 19: "Демократична гражданска инициатива"http://pp-dgi.com

Партия без ясни цели. От устава, под точка "Цел на Демократична Гражданска инициатива и средства за постигането и" няма никакви определени цели, но е ясно как ще бъдат постигнати - листовки и граждански протести.

От публикувано интервю, става ясно, че:

"Искаме да сложим край на монопола. Монопола в топлофикация, енергоснабдяване и водоснабдяване. Освен това искаме да се сложи край на историята за земеделските земи от незнайни фондове. От Синагапур ли са, от Москва ли са, не можеш да разбереш. Те трябва да бъдат унищожени и изгонени от България, но правителството нехае и няма никаква представа. Има уж агенция за национална сигурност, но не прави нищо по този въпрос вече половин година."

Това, което партията не осъзнава, е че не може да има реална конкуренция при "топлофикация, енергоснабдяване и водоснабдяване", тъй като това би означавало паралелно изграждане на инсталации за милиарди левове, т.е. поскъпване на продукта в пъти и усложняване на инфраструктурата. Възможен е само независим контрол върху тяхната дейност.

Желанието ми е да наблегнат повече на твърдението си за "незнайни земеделски фондове" и да развият темата. От 2014 година, чужденците ще могат да закупуват свободно българска земя, което означава, че ще изкупят най-ценния ресурс за България. Резултата ще е хиляди местни фалирали земеделски фирми, а цели села и населението им ще са зависими от работната политика на големи международни играчи - т.е. говорим за ефективно изземване на националните ресурси и власт от чужди организации, които ще определят начина на живот на десетки хиляди българи, които са пряко наети да обработват земята, а милионите крайни потребители на продукцията ще наблюдават изчезването на малкото останали качествени български продукти.

Някой може да изтъкне, че положителната страна е повишена заетост и производство, които са два належащи проблема, но личното ми мнение е, че не си заслужава на цената на загубените качествени продукти; а печалбата на международните фирми така или иначе отново ще изтече от страната. Друг страничен ефект от изкупуването на земите, ще е покачването на цените на обработваемите площи, което ще е допълнителна пречка пред който и да е малък местен предприемач - т.е. международните фирми ще затвърдят положението си в страна за години напред и единствения инструмент за контрол над тях ще е национализацията - дума, която плаши всеки международен инвеститор.

Обобщение: Партия с неясни цели, която ще се стреми към коалиция с някоя от десните сили. Субективна оценка: 1/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар