9 май 2013 г.

Бюлетина 35: "Партия на зелените"


http://partianazelenite.com/

Външния вид на страницата, начина на писане и левите призиви, говорят за организация на млади, не високо образовани хора, които все още държат на своите идеали. Ще обсъдя именно няколко такива предложения (някои, от които далеч от сферата на интереси на типичната зелена партия).
  • Смятаме, че несправедливо младите хора се демонизират като безделници. В повечето случаи те просто няма какво да работят, а трудовата заетост за младите хора намалява в цялата страна. 
Работа, разбира се, има в изобилие, но нито един от членовете на партията не би работил като барман или сервитьор, а още повече като овчар. И донякъде са прави - след като са завършили висше образование, очакват добра заплата и бюро; или поне възможност за започване на бизнес, което в настоящата среда е невъзможно.
  • Партията на зелените ще настоява за публична собственост на обществения транспорт, за да се гарантира по-добро обслужване и ниски цени на билетите.
БДЖ е "публична" (българската дума е "обществена") собственост и билетите са евтини. Защо тогава е на път към пълен фалит? А нима забравяте, че никой не обича обществения транспорт и предпочита да се придвижва в собствения си автомобил? Обещайте забрана за движение на 20 годишни автомобили по пътищата, за една по-чиста среда! А, но тогава ще загубите почти всички българи като избиратели.
  • Проучване и определяне на нови терени по райони (кметства), подходящи за бъдещо развитие на нови паркове и други зелени площи в границите на града.
ГЕРБ строиха достатъчно градинки, докато държавата се съсипваше. Вече е време да се строи икономика.
Обобщение: Обръщат внимание на проблеми, които не са приоритетни за държавата. В това няма лошо, ако решенията им бяха икономически издържани. Субективна оценка: 1/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар