27 април 2013 г.

Бюлетина 4: "Национален фронт за спасение на България"


http://www.skat.bg/nfsb/

Партия, която представлява еднолична собственост на основателя на телевизия "СКАТ". Нека не забравяме, че лидера на партия "Атака" започва своята политическа кариера именно в тази среда, и това е причина платформите на двете партии да имат доста опирни точки.

Крайно дестабилизиращи цели, които могат да доведат до социален и икономически крах - обещания за промяна на конституцията, забрана на партии, създадени на етнически и религиозен принцип (да се чете "и ние мразим циганите и турците"; това се подкрепя от предложението им право на глас да имат само граждани, които доказано владеят добър устен и писмен български), същевременно проповядват християнски добротедели и патриотизъм, силна армия и демографски бум. По-внимателните читатели, ще забележат основите на крайния комунизъм, присъщ за Северна Корея - бедния, многочислен, патриотичен народ, който вярва в краля-слънце, и е отделен от останалия свят.

Поредната партия с обещание за високи пенсии, с цел привличане на многочислената група на пенсионерите, които са готови да гласуват за този, обещал повече мед и масло. В духа на старите вицове, очаквам някой от пролетарията да попита: "А гумени ботуши ще раздавате ли... да ни съ лъзгаме кат' потече по улиците?"

Две положителни цели на партията са подпомагане на малкия и среден бизнес и запазване на околната среда - но съм крайно скептичен доколко те са приоритет, особено на фона на ксенофобската пропаганда.

Обобщение: Много опасна партия, ако се добере до властта или влезе в коалиция с партии като "Атака", "ВМРО" или "Демократическата партия". Подходяща само за граждани с крайно националистически и ксенофобски възгледи. Субективна оценка: 1/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

4 коментара:

  1. А нима няма турски села, където не можеш да си поръчаш хляб на български в магазина? А нима циганите на живеят на гърба на държавата (т.е. на на нашия?).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това се решава с прилагане на задължителното основно образование. Въобще, като цяло, един от основните проблеми на държавата е неприлагането на законите.

      Изтриване
  2. извинявай ама от каква позиция критикуваш тази програма. На икономист от Лондон или какво?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,

      Критикувам от позицията си на гражданин, с отворен мироглед, който предпочита работещи пред бити цигани, и разбирателство вместо геноцид.

      Вие, разбира се, имахте право да гласувате за тази партия, също както са направи неочаквано голям брой българи. Ако желаете да обсъдим няколко точки от тяхната платформа, моля посочете ги.

      Изтриване