9 май 2013 г.

Бюлетина 38: "БЗНС"

 


http://www.bzns.bg/

Най-старата земеделска партия, единствения исторически опонент на комунистите след идването им на власт, но също както тогава, така и днес са слабо представени. Сега е момента да разчупим един стереотип - по настоящем имат една от най-добрите програми, в която последователно и логично са описани проблемите и стъпките за решаването им, както и трудностите които предстоят.

Подобно на други партии излизат от своята типична сфера на интереси (в случая - земеделската) и макар и да не съм съгласен изцяло с написаното, предлаганите мерки са логично обосновани, особено тези, които касаят улесняването на дейността на малкия и среден бизнес, пенсионното и социално осгуряване, и развитието на земеделието, което в момента се намира в окаяно състояние. Препоръчвам да прочетете програмата им, тъй като ще бъде трудно да я синтезирам накратко.

Обобщение: Неагресивна и балансирана политика, която отразява добре настоящите проблеми. Ако съставят правителство, страната ще се движи в правилна посока, но много бавно. Определено трябва да получат парламентарно представителство, затова ги препоръчвам като разумен избор. Субективна оценка: 8/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар