9 май 2013 г.

Бюлетина 37: "Глас народен"

 

http://www.glasnaroden.bg

Популистка партия от създаването си - стремежа към победа чрез употребата на известно лице е познат, но изтъркан похват, използван от партии като ГЕРБ, БСП и дори малки играчи като Капка (екс) Сидерова. Да гласуваш за едно лице, вместо за партия, е доказателство за липса на политическа ангажираност и интерес към собственото си бъдеще, както и на вентилиране на омразата към настоящата икономическа ситуация.

Това е разбираемо, но искам да цитирам нещо, което написах в анализа на партия ГЕРБ - мислете добре, защото вашият глас е от значение. Образованите хора гласуват за партии с ясни позиции, които да ги представляват в парламента. Овцете гласуват за силен пъдар, който да ги пази от вълците.

Предполагам какъв е общия профил на гласоподавателите на тази партия, затова искам да им задам един въпрос - бихте ли гласували за Азис, ако се беше кандидатирал? Той също е музикален изпълнител, с подобно образование и опит на лидера на "Глас народен". Но вместо рокери, мотори и мацки на плаката, щеше да показва "секси" дупе и силиконови устни на избирателите си. С какво единия е по-добър от другия, какво го прави по-подходящ управител на живота на седем милиона човека?

Обещанията на партията изглежда са писани набързо, след което още по-бързо и без никакво форматиране са захвърлени на сайта - и без това никой няма да ги чете, все пак важно е лицето, а не думите (и това го казвам сериозно, защото е научно доказано). Въпреки това прегледах обещанията - в сравнение с много други партии, видях интересни предложения, заради което ще дам по-високи точки на тази иначе популистка партия.

Обобщение: Гласувайте за тази партия, ако искате да управлява учителя ви по музика. Субективна оценка: 4/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

22 коментара:

  1. На майка ти в ПУТКАТА

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето го и типичния гласоподавател за „ГлаД народен". Дано автора не изтрие коментара, та да се вижда какви гласуват за тази „партия”.

      Изтриване
  2. Тоя креслив кокоши глас народен е глас руски путиниски.
    Няма място на Свещената Българска земя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато започнат да се коалират партиите, ще стане ясно кой спонсор зад кои партии стои :)

      Изтриване
  3. Само една забележка - изгледайте интервютата за президент на Витков. Тогава пак го сравнявайте с Азис.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И Бойко изглеждаше умен по телевизията, 'ма на, оказа се каквото си му пишеше в автобиографията - тъпа мутра.

      Изтриване
    2. Да, точно такъв е! Напълно съм съгласна. Жалко, че има обаче и много тъпи празноглавци, които пак ще гласуват за него. Нямам думи!

      Изтриване
    3. То и в България има много гейове и идиоти ама не мога да кажа, че и ти си такъв, колега Анонимен.

      Изтриване
  4. "...бихте ли гласували за Азис, ако се беше кандидатирал? Той също е музикален изпълнител, с подобно образование и опит на лидера на "Глас народен". Прощавайте, г-н Анонимен Блогър, но ми е интересно да разбера откога Азис има икономическо висше образование и кой ВУЗ точно е завършил?; Колко книги е написал?; И като цяло освен с пропагандирането на педерастия и нелепи пошли текстове с какво се слави? Светлозар Витков е завършил Университета за Национално и Световно Стопанство, град София, също като голям процент от настоящите ни народни представители и лица, заемащи ръководни постове в държавната ни администрация.С какво точно е по-малко от гореизброените? Или може би и Вие, както и редица други новоизлюпили се покрай предстоящите избори "независими политолози, журналисти и икономисти", сте лапнали някой лев за изготвянето на "обективен" анализ на дадена партия и нейната програма?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм автора, но на този плосък аргумент мога да отговоря и аз.

      Витков няма завършено висше; дори и да имаше, има чалга певци с висше. Автора говори за професия, не за образование. Или както пишеше в един форум, „Когато отида на балет, не очаквам да видя гюллетласкачки. Така и в парламента не очаквам да има певци и актьори, а политици.”

      Доколко автора е платен, можеш да прецениш от избора му на партии - за което също не си се информирал.

      Изтриване
    2. Точно и ясно Авторът си е написал "подобно образование" и в случая визира Азис, а не кой да е изпълнител, така че не мисля че е нужно да ми се разяснява кой какво образование има, но както и да е.Относно цитатът Ви - според мен повечето изпълнители, актьори и като цяло - хора на изкуството, са доста по-ерудирани от пожарникари, полицаи, охранители и прочие, така че не виждам защо да не участват в управлението на държавата ни.И кое точно прави даден човек политик според Вас? След като дадено лице участва в дадена политическа партия, то то не се ли определя като политик?

      Изтриване
    3. Добре, нека бъдем точни. Азис и Витков нямат висше, и са професионални музиканти по професия.

      Личното ми мнение е като вашето, от предната публикация - че един икономист, но не само по образование, но и по професия, е най-добрия кандидат за депутат. А ако към него има и няколко други образования - каквито хора има все повече в последно време - то това би било още по-добре.

      И съм съгласен, че един актьор или певец е точно толкова подходящ, колкото и охранител - въобще не стават за политици.

      Относно терминологията, политик и член на партия са две различни неща. Не всеки член става народен представител или толкова влиятелен (било чрез сила или думи), че да промени насоката на държавната политика и нейното развитие.

      Изтриване
  5. Така или иначе никой не се интересува от мнението на плиткоумни анонимни блогърчета, които са прекалено нелепи за да бъдат истински журналисти и прекалено скучни за да бъдат популярни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Следващия типичен избирател на Глад Народен - мога да те оприлича на избирателите на ГЕРБ, които днес видяхме да плюят и бият, но не могат да изкарат един аргумент в полза на партията си.

      Покажи, че не си овца, която само предъвква грозни прилагателни - напиши логичен довод защо автора на статията е в пълна заблуда - защити позицията си с факти и размисли. Знам че е трудно и непривично за популист, но все ще се справиш.

      А относно анонимността съм благодарен на автора - екстра, от която ти се лиши.

      Изтриване
    2. Хубаво де, хем не е популярен автора, хем си правиш труда да му пишеш в блога и така му помагаш с рекламата. Ти ненормален ли си? :D

      Изтриване
  6. Светльо е пич, а Азис е мазен циганин и педал...КВО НЕ Е ЯСНО ?
    политик - за онези намазани костюмирани чичковци ли говори автора на блога и някои от коментиращите, които са с лустросано поведение и говорят това , което искаме да чуваме, а после зад кулисите си правят каквото искат ? това да си добър политик не означава непременно да работиш за благото на България и народа си - примери Доган, Местан, Костов са добри политици, но на всички ни е ясно че са бита карта и много пъти са се компрометирали....такива ли искате да ни управляват, те имат силни партии зад гърба си, могат да наемат добри специалисти да им напишат априори добри програми, НО ТОВА ЧЕ ИМАТ ДОБРИ ПРОГРАМИ НЕ ЗНАЧИ НЕПРЕМЕННО ЧЕ ШЕ ГИ ИЗПЪЛНЯТ И ЧЕ ЩЕ РАБОТЯТ ЗА НАРОДА....както и видяхме досега с управлението на БСП, СДС, ЦАРЯ и отчасти ГЕРБ....идват с хубави програми и обещания и какво става ? В класацията и оценките за всяка една партия е трябвало много сериозно да се намеси фактора досегашно управление на страната и компрометираност....щото ако си управлявал и то с мнозинство и нищо не си направил, напротив си се осрал с какви очи се явяваш пак на избори и обещаваш наново манна небесна ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е ясно защо виждаш нещата само от твоя гледна точка. Защото за някои Светльо е скапан метал, а за други Азис а модел за подражание. Не забравявай, че се слуша много повече чалга, а по улиците вървят много повече облечени като протитутки, отколкото като метъли.

      Въпроса горе беше какво е политик - не какво е добър и лош политик.

      Прав си, и аз не знам защо партия като ГЕРБ се явява отново на избори, както и защо има толкова некадърен и необразован народ, който гласува за опресора си.

      Изтриване
  7. ами аз изказвам собственото си мнение за Азис и Светльо, не мога да дам мнение вместо други хора, нали така....

    въпроса за политика беше не какво е политик , а дали трябва политици да ни управляват или музиканти и артисти....на нас ни трябват патриоти и технократи, специалисти в своята сфера, а не политици тип добре облечен и добре говорещ чичко, който маже очите на бабите, а после си прави квото иска задкулисно...
    ПРИМЕРИ - сТАНИШЕВ, оВЧАРОВ, сОЛОМОН пАСИ, дОГАН, пЛАМЕН пАНАЙОТОВ, цАРЯ, кОСТОВ, кУНЕВА, вОЛЕН и т.н.

    Всички те, когато са в опозиция, говорят верни неща, правилно разсъждават и звучат логично, когато обаче вземат властта забравят за всичко говорено и си правят далаверките....

    бОЙКО горкият дори не може вече и да излъже за нещо, толкова е ограничен, че говори само глупости и следват излагация след излагация...
    единствения му плюс е че е естествен, но тука точно буди недоумение защо след всички скандали хората продължават да гласуват за него...остава отворен въпроса дали е имало фалшификации ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки, който работи в парламента, правителството или господина в президентството, е политик. Няма образование "политик". Дори няма един тест за интелигентост и знания, преди да ги допуснат да управляват държавата и всички хора в нея. Затова има и ще има хора като Бойко или пък от тип "добре говорещ чичко, който маже очите на бабите".

      Точно по тази причина не трябва да се гласува за хора, а за партии, които представляват интелектуален колектив, много по-силен от който и да е един човек. Вместо това, хората избират на принципа най-симпатичен, най-силен, най-добре звучащ (а какво казва кандидат политика, повечето хора дори не разбират - защото тяхното образование е още по-ниско).

      Специално за Соломон Паси и Костов няма да се съглася с теб. Това са членове на онази интелигенция, която можеше да оправи страната, а вместо това ги заменихме с невестулки и телоохранители.

      Естествено, че е имало контролиран вот, но едва ли само на ГЕРБ. Но нещата които чувам - примерно за хора, които трябва да гласуват за тази партия, иначе ще си загубят държавната работа - са потресаващи. И вероятно обясняват защо имат толкова много гласове - защото избирателите им са били поставени в безизходица.

      Изтриване
  8. а защо не я оправиха като са могли ? имаха цялата власт...пълно мнозинство и в парламента....нямаше да ги заменим ако имаше тенденция към оправяне...а това да сравняват Костов със Стамболов ми звучи меко казано абсурдно...що се отнася до Паси, той участваше в управление, на което беше ясно че колкото успеят да заграбят този мандат толкова, шото друг няма да има :)
    и една реплика на царя, част от управлението на който беше и Паси, оставям я без коментар :

    "Православието ни отдалечава от католическото сърце на Европа"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виждам, че не си спомняш близката история, затова ще се опитам да ти припомня и обясня.

      Правителството на Филип Димитров бе изгонено след поредица от вотове на недоверие, инициирани от членовете на БКП - съществува едва няколко месеца. Преди да обиждаш Паси, не забравяй, че заради него успяхме да влзем в НАТО и вече сме малко повече от африканска държава. А благодарение на Костов, нямаме още няколко хиляди държавни предприятия, които да работят неефективно (примерно като БДЖ).

      Относно репликите, само преди няколко дена Росен Петров попита Светльо Витков защо Дубай е израстнал от малко селище до турстически мегаполис за 60 години, а той отговори "Защото явно човека има морал".

      В този отговор средностатистическия българин няма да открие нищо нередно; дори може да се възгордее от думите на Витков и да си обещае да гласува за него отново (а той вече му плаща милионите, тъй като взе 1% от гласовете). Но умният българин ще попита: "Дубайския морал да не е онази черна субстанция, която захранва автопарка на целия свят? Защото с български морал само се печелят избори."

      Изтриване
    2. това че не сме африканска държава не се дължи на НАТО, не виждам никаква взаимовръзка, НАТО има бази и в Африка и в Азия, но не налива пари в икономиката на държавите само защото има бази там,нито е наляла и тук.... не виждам никакви практически ползи за България от това че сме в НАТО и ЕС...напротив, ограничени сме яко откъм сума ти спогодби и конвенции дотам че не можем вече да водим никаква нормална вътрешна или външна политика, войниците ни се борят за чужди каузи в чужбина, а нашите граници няма кой да пази....да, можем да пътуваме навън свободно, но и преди този който имаше финансова възможност пак си е пътувал....и относно цитатите, Светльо Витков е отговорил както е сметнал за добре, от неговият отговор не произтича нищо фатално или чак толкова нередно, освен това Светльо често иронизира диалога, ситуацията и питащия, трябва да се види духа на интервюто какво е било...но министър-председател на православна държава да изръси това си е тотален гаф и нещо повече, по този начин той индиректно признава че той и цялата шайка около него са поддържали антибългарските интереси....как може да сравняваш изказване в религиозна насока на министър-председател засягащо целият народ с безобидните интервюта на Витков....

      Изтриване