27 април 2013 г.

Бюлетина 2: "Демократическа партия"


http://www.demparty.eu/

От стария сайт, който идеално подхожда на консервативните възгледи на партията, става ясно, че тя обслужва една малка клика от български граждани, които все още вярват в развятото българско знаме, патриотизма и историята, с която трябва да се гордеем.

В разделите, засягащи всяка структура на държавното управление, като по учебник са изписани безкористните им идеи, включително присъщите за партии от този тип - национална сигурност и външна политика:

Националната сигурност се осъществява и гарантира чрез система от дейности с политически, военен, икономически, научно-технически, духовен, социален и военнопатриотичен характер. Тя гарантира независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната и единството на нацията при запазване на всяка етнокултурна самобитност и строго зачитане на човешките права, при спазване на вътрешния ред и законност.
За тези, които следят новините (поне от 2007 г. насам) не е тайна, че държавата се бори да отвори границите си към Западния свят; че се стреми към намаляване на войската си, както и че вече никой не използва думи като "военнопатриотичен", защото нашите войници не бранят родината, а работят за НАТО - а за него не могат да се пишат "военновъзхвалитени" маршове.

Обобщение: Традиционалисти, които могат единствено да дръпнат про-европейски настроената ни страна с години назад. Изпитвам ужас от коалиция между настоящата партия, ВМРО, Атака или НФСБ. Субективна оценка: 2/10.

Класация на партиите, Избори 2013.

2 коментара: